Florida 2009

Florida 2009

Onze vakanatie in Florida 2009

Volg hier onze vakantie in Florida van 2009. Van alle voorbereidingen t/m iedere dag van de vakantie zelf. Veel lees plezier. Opmerkingen en vragen zijn altijd welkom.Zie ook:
Zomer 2009
en
Zomer 2010

Vliegtickets

Voorbereidingen 2008Posted by ronald Sat, January 03, 2009 19:08:33

Over vliegtickets valt heel veel te zeggen. Lees de verschillende verslagen of forums en je vindt 100 en 1 adviezen tips waar wel kopen en waar niet. Hoe kom je hier nu uit om toch het juiste te vinden tegen een de juiste prijs. Hierbij zeg ik extra niet de goedkoopste prijs want hier zitten ook nadelen aan. Hier kom ik nog op terug.

Vertrek dus op een zaterdag de 25e april en retour op zaterdag 9 mei. Hiervan wordt niet meer afgeweken. Ook het vliegveld van vertrek is bekend. We willen vanaf Dusseldorf. Ik woon in Limburg en dus is dit heel dicht bij. Vooral bij terug komst zijn we zo thuis in plaats van bijvoorbeeld Amsterdam. Zelf slaap ik slecht in het vliegtuig en dan nog een paar uur rijden wil ik het liefst voorkomen.

Al geruime tijd (zolang als we besloten hebben om naar Florida te gaan) loop ik verschillende tickets sites af zowel Nederlandse, Duitse als ook Amerikaanse. Voorbeelden kan je vinden in de Categorie (pagina) nuttige sites. Je ziet als je dit bijhoudt dat er toch wel verschillen zijn. Zo ook natuurlijk rekeninghoudend met de Dollar koers. Mijn vrouw is geen liefhebber van vliegen en al helemaal niet van opstijgen en landen. Er zijn vanuit Dusseldorf geen rechtstreekse vluchten dus het was min of meer een eis maximaal 1 tussenlanding, liefst in Amerika zodat je al door de douane bent. De afgelopen vakanties naar Amerika zijn we met British Airways gevlogen en dus via London Gatwick. Wat op zich ook goed bevallen is.

Tijdens het zoeken bleef de optie van Dusseldorf via Gatwick haast niet voor te komen of tegen een zeer hoge prijs. Om nu niet alle zoek opties op te noemen zijn we uiteindelijk terecht gekomen bij United. Net voor € 600,- per persoon. Vliegschema:
Dusseldorf 11.35 - Chicago 13.45
Chicago 15.45 - Orlando 19.26
Terug
Orlando 10.15 - Chicago 12.11
Chicago 16.15 - Dusseldorf 7.30 +1 (alles natuurlijk plaatselijke tijden)

Mooie tijden toch? Waarbij ik hoop en eigenlijk aanneem dat 2 uur overstap tijd in Chicago voldoende is, immers hier moeten we door de Imigratie en Douane.

Over Imigratie gesproken heb ondertussen ook al via de website van ESTA, Electronic Visa Waiver (site zie categorie nuttige sites) e.e.a. ingevuld. Hier dien je je aan te melden en krijg je meteen een melding of je zo wordt toegelaten tot Amerika of niet. Na alle vragen te hebben ingevuld mogen we volgens ESTA zonder problemen het land in.

Om nog even terug te komen op goedkope tickets, dit hangt van zoveel zaken af, waaronder andere: hoe vroeg boek je, welke maatschappij, hoeveel tussenlandingen, brandstof prijzen en zoals nu economsiche problemen. Als je nu boekt (dec/jan) zijn de tickets wat goedkoper dan een paar maanden geleden. Terwijl je nu toch ziet dat verschillende routes niet meer worden aangeboden of dat er bijvoorbeeld vreemde tussenstops inzitten. Zoals vliegen naar London Heathrow en dan weer vertrekken vanaf Gatwick. Dus moet je tussen vliegvelden reizen. Dit laatste wilde we al helemaal niet. Maar het maakt wel degelijk wat uit in prijs. Dus iedereen die nog moet boeken, vergelijk, vergelijk en blijf vergelijken. Kies voor jou de optie die het beste uitkomt en boek. En ja je zult altijd nog wel een ticket tegenkomen die net weer iets goedkoper is maar dat heb je altijd ook met ander aankopen in het leven.

We mogen naar Amerika en de tickets zijn ook geregeld. Hoera we gaan dus definitief (tickets kunnen niet meer terug dan alleen via de annulerings verzekering). Dit geeft toch een gevoel van ja nu gaat het echt gebeuren. United (en Lufthansa) ik hoop dat jullie waarmaken wat er altijd gezegd wordt.