Florida zomer 2009

Florida zomer 2009

Nog 3 weken, alles staat klaar

VoorbereidingenPosted by ronald Sun, July 26, 2009 11:15:47

We zijn aan het aftellen en veel verhalen aan het volgen op het Orlandotips forum. Ja we zijn klaar om te gaan, natuurlijk nog wel even inpakken maar dat is bij ons nooit zo'n probleem. Wat we vergeten kopen we wel weer in Amerika. Maar gelukkig weet Petra altijd wel alles mee te nemen wat we 'moeten' hebben. In ieder geval hebben voor het konijn en de hond een adres en de vissen krijgen automatisch voer.

Zoals al in het vorige bericht te lezen is de vlucht geregeld, deze is ondertussen wel al twee keer gewijzigd (5 minuten iedere keer). Op zich allemaal geen probleem dus we zijn nog steeds happy. De auto is bij Dollar geregeld hier is niets gewijzigd. En dan de villa ook deze was geregeld en is ondertussen geheel betaald. Dus hebben de code voor de sleutel welke weer vlakbij de deur hangt in een soort kluisje. Met andere woorden de belangrijkste zaken hebben we en de rest is natuurlijk ook al klaar of geregeld. We proberen altijd alles van te voren te regelen des te minder hoeven we in USA nog regelen.

Zo ook de tickets naar Disney. Na toch wel een tijdje op zoek naar wat te nemen zijn we eruit. Je kunt allerlei soorten tickets kopen van 3 dagen tot 21 dagen hoppen (binnen één dag van het ene park naar het andere) met of zonder waterparken etc. Als je op verschillende sites kijkt heb je keuzes genoeg. Wij gaan deze keer voor 5 dagen tickets met de kleine parken. Dit houdt in dat we 5 dagen in een periode van maximaal 14 dagen in de grote parken mogen. Of je nu 5 dagen naar Epcot Center of allemaal verschillende parken gaat maakt niet uit. We mogen niet binnen één dag van de één naar het andere park gaan. Dit is hoppen en gaat niet met onze tickets. We willen dit ook niet want één park per dag is meer dan genoeg. Daarbij hebben we wel 5 extra dagen waar we in de kleine parken mogen, ook niet hoppen hier. Het gaat ons hier vooral om de waterparken Tyfoon Lagoon en Blizard Beach. Maar de ander zullen we denken ook zeker bezoeken. Dus al met al maximaal 10 dagen Disney. Als laatste de uitdaging waar en bij wie de tickets te kopen. Het is niet zo dat er hele grote verschillen zijn maar toch soms net genoeg verschil om met dat geld weer bv. ergens te ontbijten. De keuze is gevallen bij Undercovertourist.com. Via een tip op het forum aangemeld bij mousesaver.com en daar kregen we een leuke aanbieding en deze dus besteld. De tickets waren al snel binnen, 3 dagen na bestellen. Verstuurd vanuit UK. Je kan ook kiezen om ze af te halen in Orlando, maar we hadden voldoende tijd om te versturen naar ons huis adres dus hebben we hiervoor gekozen.

Daarnaast had ik al langer een wens (ook de voirge reis al) om in het zwembad en de zee onderwater foto's te kunnen maken. Niet met een camera van een tientje, eenmalig in gebruik, maar toch met een digitale camera waarbij je de plaatjes later ook nog kunt bewerken. Normaal is dit best wel een grote investering maar als je goed zoekt op internet valt er altijd wel een goedkopere oplossing te vinden. Via Ebay heb ik het adres gevonden van Canon outlet. Hier kan je van alles van Canon kopen met een jaar garantie, maar vaak modellen die in een doos zitten die kapot is en niet in de winkel meer verkocht kan worden. Het product zelf is natuurlijk prima in orde en hier kan je dan ook vaak veel voordeel mee doen. Heb hier toch al meer dan tien printers gekocht (printer met inkt is goedkoper dan in de winkel alleen de inkt) camera's (video en foto) tegen zeer lage prijzen. Bij deze outlet hadden ze ook onderwater behuizingen voor camera's van Canon. Deze zijn nieuw dus niet in een kapotte doos of zo maar wel tegen een zeer lage prijs. Er staan wel een stuk of 10 verschillende op dus daarbij moet je wel precies de juiste camera hebben. Dus eerst zoeken op marktplaats voor een camera. Deze had ik gevonden en snel kunnen kopen, voor 5 tientjes en type waarvan de behuizing ook in de outlet staat. Een dame in Friesland stuurde alles perfect op en ik kon de behuizing bestellen.

En zie daar voor iets meer dan 100 euro een onderwater camera voor leuke plaatjes (hoop ik). De camera kan tot 40 meter onder water, nu zo diep kom ik niet zonder flessen lucht. Ben zeer benieuwd hoe de plaatjes gaan worden, maar dat kunnen jullie lezen en zien als we in Kissimme zijn.

Tja verder hebben nog wat kleine dingen gekocht. Petra had haar badpak tijdens de laatste reis weggegooid. Ze was zoveel afgevallen de laatste tijd dat deze echt te groot was. Eerst was de planning deze te kopen in Amerika maar we liepen toevallig in Maastricht tegen een leuk pak aan dus hier maar gekocht. Verder zullen we alles zoek in Amerika in de outlets etc.

We kunnen niet wachten tot we gaan, de kinderen hebben al vrij. Maar eerst nog even de verjaardag van Nieck, hij wordt begin augustus 13 en dan is het al snel de datum dat we gaan.

We gaan alweer !!!

VoorbereidingenPosted by ronald Wed, June 17, 2009 22:05:51

Tja daar zijn we weer. We gaan weer, voor de tweede keer dit jaar. Velen zullen denken en sommige zeggen waar halen jullie het geld vandaan. Nee we hebben geen prijs in een loterij gewonnen. Het is een kwestie van sparen en het is nu zeer goedkoop om op of na 18 augustus naar Florida te gaan. De tickets zijn vanaf 18 aug. aanzienlijk goedkoper dan de maand ervoor. Dit verschil kan oplopen tot €500,- per ticket (keer 4 personen tel uit je winst). Natuurlijk wilden we graag naar een ander deel van USA maar dat was net wat te prijzig ten opzichte van Florida. Dus spaargeld vrij gemaakt en we gaan weer.

We vliegen met Delta vanaf Schiphol. Dit was de goedkoopste vlucht. Hij wordt trouwens verzorgd door NWA. We vertrekken 10.20 uur en komen 's middags aan om 5.30 uur. We vliegen via Atlanta.
De auto hebben we deze keer via Dollar gehuurd. Niet zo'n grootte als vorige keer maar ook niet de kleinste.
De villa is weer in Country Creek. Was prima bevallen, echter niet dezelfde villa maar 50 huisnummers verderop. Dit kwamen we toevallig tegen via de website van villa owners waar je om een offerte kunt vragen.

De eerste foto: onze villa

Klik op kaart voor details.