Florida zomer 2009

Florida zomer 2009

Disney Animal Kingdom

Dag 11; vr 28 aug 09Posted by ronald Sat, August 29, 2009 05:14:13

We zijn weer eens voor de verandering een uurtje later wakker terwijl we toch op tijd weg wilden naar Disney’s Animal Kingdom. Dus snel wat gegeten, wassen, aankleden en weg op naar Animal Kingdom. Het weer is prima dus daar hoeven we voorlopig geen problemen van te verwachten. Aangekomen begint het wel bekende ritueel. Eerst 12 dollar pakeer geld, aangezien we vroeg zijn staan we weer redelijk vooraan.

Toch gaan we maar met het treintje naar de ingang. Daar werd onze tas weer gecontroleerd op bommen, granaten en andere wapens en we konden verder naar de entree. Daar moesten we voor het eerst naast het kaartje ook de vingerafdruk achter laten.

Alle andere parken was dit niet nodig, hier wel. Maar goed die konden ze allemaal van ons krijgen. Eenmaal binnen loop je eigenlijk meteen een brug over en zie je ‘the Tree of Live’. Een mooie boom (helaas niet echt) maar schitterend om te zien.

Meteen rechts daarvan zijn we de eerste attractie binnen gegaan ‘It’s Tough to be a Bug!’. Een 4D animatie film, heel leuk met verschillende leuke effecten. Zo lijkt het als of je in de rug gestoken wordt door een gigantische wesp. Zover wij konden zien was deze voorstelling onder de Tree of Live. Van hieruit zijn we via het deel Asia naar ‘Expedition Everest – Legend of the Forbidden Mountain’ gelopen. Hier is een achtbaan die gedeeltelijk plaats vindt in de berg Everest. Het thema gaat over een Yeti die de rails van de achtbaan kapot heeft gemaakt zodat je ook een stukje achteruit gaat in deze achtbaan.

Persoonlijk heb ik niets met achtbanen die achteruit gaan. In Disney Parijs zat ik ook in een en kwam daar heel misselijk uit. Normaal ga ik in elke achtbaan, maakt niet uit hoe hoog of hoe hard, maar achteruit liever niet. Toch deze achtbaan maar geprobeerd, buiten dat het een hele leuke achtbaan is vond ik het achteruit gaan niet prettig. De kinderen vonden het echter geweldig. Na de achtbaan zijn we naar een musical gegaan van Finding Nemo. Dit was een echte musical waarbij de zangers/acteurs de poppen (vissen in dit geval) vasthielden en bewogen. Zie de foto’s zodat je kan zien wat ik bedoel.

Heel leuk gemaakt, maar het verhaal was natuurlijk bekend. We hadden langzaam weer eens honger gekregen en zijn we op zoek gegaan naar een restaurantje. Deze vonden we in het Africa deel. We hadden allemaal een cheeseburger met chips. Het smaakte zoals je van massa ‘food’ kan verwachten. In Africa is ook de ‘Kilimanjaro Safari’, en natuurlijk zijn we hier ook in gegaan. In Bush Garden (Tampa) hadden ze dit ook maar moesten je daar veel voor betalen. Hier is het gewoon een attractie. We hadden een wachttijd van 20 minuten, maar dit viel mee. Na zo’n 10 minuten zaten we in de safari auto. Het was een hele mooie rit, veel dieren gezien en het duurde best wel lang. Dus zeer de moeite waard vonden wij allemaal.

Aansluitend heb je een stukje zeg maar ‘safari’ maar dan lopend de ‘Pangani Forest Exploration Trail’. Ook dit was leuk om te zien, veel dieren weer en heel mooi van opzet.

Al met al vonden wij de dieren mooier (opzet en meer te zien) dan bij Bush Garden. We besloten maar langzaam naar de uitgang te gaan. De hitte was vandaag weer naar een toppunt gestegen. Normaal heb ik daar zelf niet zo’n probleem mee maar het begon nu toch wel de overhand te krijgen. We misten nog een deel in Asia en het treintje, maar goed dat komt misschien ooit nog een keer. Dus langzaam naar de uitgang gelopen. Na de uitgang kwamen we nog 3 personages van de film ‘Lion King’ tegen. Hier stond bijna niemand bij dus er maar mee op de foto.

Meteen vanuit Disney terug naar de villa om wat in de koelte bij te komen en te zwemmen. ’s Avonds zijn we gaan eten bij Olive Garden. Toch wel een van onze favoriete restaurants. We hadden allemaal wat anders, Nieck een Pizza, Ellen een stukje Zalm, Petra mixed Grill en ikzelf spaghetti met kip. Petra had er nog maar een cocktail bij genomen, zag er allemaal weer prima uit.

Natuurlijk krijg je voor bovengenoemde sla en breadstick’s (kleine smalle broodjes bestrooid met zout). Wil je meer sla kan je dit krijgen zoveel als je wilt. Wat je altijd moet bedenken dat in USA altijd de sla vooraf is aan het hoofdgerecht. Dus wil je in een restaurant de sla gelijk wilt met je hoofdgerecht moet je om vragen anders krijg je het niet tegelijk. Na het lekkere eten zijn we nog even naar de Mall at Millenia geweest. Toch wel een van de favoriete mall’s van mij zelf. Daar toch nog maar e.e.a. gekocht, we konden het weer niet laten. Als laatste nog even een koffie gekocht in de mall bij Starbucks. De dame wilde ons nog wel even op de foto zetten voordat ze langzaam begon op te ruimen.

Rond 21.30 zijn we weer in de villa. Nu is het wachten op het vertrek van de Space Shuttle. Als alles goed gaat vertrekt deze om 23.59 uur plaatselijke tijd. Tevens zouden vanuit Kissimmee toch iets moeten kunnen zien. Morgen meer hierover.

Als laatste nog wat foto's van Animal Kingdom: