Florida zomer 2009

Florida zomer 2009

Daytona Beach

Dag 15; di 1 sep 09Posted by ronald Wed, September 02, 2009 04:16:39

Gezien het zwemmen van gisteren zijn we vandaag pas rond 8.30 uur uit bed. Toch weer minimaal een uurtje langer geslapen. Vandaag gaan we naar Daytona Beach. Je zou hier met de auto op het strand kunnen dus dat willen we zeker eens proberen. Na een boterhammetje en een poptart konden we ons wassen en aankleden. Iets na 9 uur zijn we vertrokken. Eerst nog even tanken en dan via de Interstate 4 naar Daytona Beach.

Je rijdt eerst over een mooie 3 soms 4 baans weg richting Orlando. Ben je eenmaal in Orlando veranderd het naar een slechte 3 baans weg die ook nog eens een stukje smaller is. Leuk om door Orlando te rijden enkele hoge gebouwen, je zou echter meer verwachten.

Daarna kom je weer op een mooie weg. Onderweg op een parkeerplaats nog even gestopt om te plassen en dan weer snel door. We reden er uiteindelijk ongeveer 1 uur en 40 minuten over t/m het strand. Als je tot het einde van de I-4 rijdt kom je vanzelf op een weg die bij de afslag van de 92, deze hebben we genomen dan komt je op de ‘International Speedway Blvd’. Je rijdt dan langs het circuit waar de Daytona 500 wordt verreden.

Daarna de gehele tijd recht door. Dit laatste wisten we niet. Was gestopt bij een tankstation om een kaart te kopen van Daytona Beach. Natuurlijk om te kijken of je nog juist rijden, maar ook voor de kaart zelf. Vind het altijd leuk om kaarten te bekijken. Het bleek we zaten op de juiste weg zaten. Er zijn natuurlijk meer wegen die naar het strand leiden, maar vanaf de I-4 is dit de snelste. Je komt na een stuk dan op een brug waar je over een stukje water rijdt die welke tussen het strand en het vaste land ligt. Hierover kom je bijna meteen voor een kruising die links/rechts de boulevard volgt en recht door het strand kan op rijden.

Dit laatste was nog wat onduidelijk maar we reden gewoon door om te kijken hoever we konden komen. De weg loopt meteen naar beneden en dan zie je ook het strand. Daar stond een man in een hokje, we stopte netjes en we vertelde dat we graag het strand op wilde. Dat was prima maar kost voor elke auto 5 dollar per dag. Natuurlijk de 5 dollar betaald en toen was het zover we rijden het harde strand op. Het is onvoorstelbaar als je de stranden van Nederland gewent bent maar hier is het strand bij wijze van spreken bijna beton. We reden langs het strand een 500 meter en vonden een plekje waar we de auto konden neerzetten. Uitgestapt rende de kinderen meteen richting zee.

We hadden natuurlijk al onze zwemspullen meegenomen dus alles werd al snel uitgetrokken en de zee in. Ook ikzelf kon het niet laten. Heerlijk warm water, helder en lekkere golven. We hebben er enkele uren gezwommen, met de golven mee laten gaan etc.

Nieck vond nog een schelp die nog leefde, dus twee helften op elkaar maar wel zeer groot. Zeker zo groot als een hand van Nieck. Helaas even geen foto van gemaakt. Had ook nog mijn onderwater camera vergeten. Zeer jammer want we hebben van alles onder water gezien.

Van thuis uit hadden we een koelbox, die bij de villa hoorde, meegenomen vol met ijs en drinken en brood beleg. Dus meteen picknicken op het strand.

Het bleef een zeer vreemde belevenis met al de auto’s op het strand. Niet dat het vol stond (zie foto’s) maar gewoon het idee. ’s Middags zijn we weer terug gegaan. Toen we onderweg waren hebben we nog een goeie bui gehad, een echte bui waardoor je niet veel harder kunt 20 mile/uur. Voorbij Orlando zijn we nog even gestopt bij Prime Outlet. Ellen had nog een truitje gezien bij Guess dus deze even opgehaald. Tevens vonden de dames beide een tas in de Clearance bij Coach dus ook maar meegenomen. We reden van hieruit de International Drive af en we kregen weer een enorme bui op ons. We wilde wat gaan eten bij Cracker Barrel op de 192. Hier heel langzaam naar toe gereden je kon maar weinig zien door de regen. Bij Cracker Barrel vlakbij de ingang geparkeerd en rennen. Ondanks dat waren we toch nat. Maar goed dat droogt ook weer snel. Na het lekkere eten zijn we naar huis gegaan.