Florida zomer 2009

Florida zomer 2009

Zwemmen en winkel

Dag 2; wo 19 aug 09Posted by ronald Thu, August 20, 2009 03:12:57

De eerste volle dag in Florida. Natuurlijk zijn we veel te vroeg wakker. Ikzelf was al 4 uur plaatselijke tijd op. Ben maar terug naar bed gegaan want dit was toch iets te vroeg. De kinderen waren rond 6 uur wakker. Wij niet veel daarna. Vandaag stond niets bijzonders op het programma dan alleen even de auto omruilen en nog wat boodschappen doen. Ondanks dat we toch aardig al wat ingeslagen hadden zijn we ontbijt gaan eten bij Cracker Barrel.

We hadden allemaal pancake’s, Petra met Pecan nuts, de kinderen naturel met siroop (zeg maar stroop) en ikzelf met een gebakken eitje en worstjes. De kinderen drinken daarbij Frozen Apple Cider. Applesap (hele dikke) in een bevroren glazen mok. Ze vinden het heerlijk. Al met al zijn we voor 30 Dollar klaar met z/n vieren. Dit is omgerekend naar euro’s op dit moment ongeveer 21 euro. Na een alweer overvolle buik en toch weer de nodige dingetjes gekocht te hebben in de winkel van Cracker Barrel (vooral voor de dames niet te weerstaan) op naar het vliegveld voor de auto.

We volgen de bordjes van het inleveren van huurauto’s speciaal die van Dollar. Aangekomen dacht de medewerker dat we de auto komen inleveren om weer met een vlucht weg te gaan. Nee dit was niet zo. Heb ze netjes uitgelegd dat de antenne was afgebroken dus slechte ontvangst (en geen plaats om het lintje aan te hangen) en het belangrijkste de melding dat er service nodig is. Oke, geen probleem we konden de auto laten staan en naar de balie sleutel uitgifte lopen met een papiertje waarop ze alles schreef. Daar aangekomen begon de medewerker meteen een andere uit te zoeken. Ze hadden nog een Pacifica staan en we kregen die. Goed wij naar de aangegeven plaats en zie daar bijna dezelfde, we stappen in en wat gebeurd dezelfde melding. Weer terug naar de balie het hele verhaal weer verteld en we kregen weer een andere. Dit was een plotseling een sedan zonder dat we dit wisten. We gingen kijken en dat was toch niet de bedoeling. Dit formaat hadden we niet gereserveerd. Een beetje geïrriteerd weer terug naar de balie. Nee deze is veel kleiner dit kan niet. Oke we kijken verder zei de medewerker. Ja hoor er komt weer een Pacifica boven water. Weer terug gelopen eerst maar rond de auto gekeken, zag redelijk goed uit toen er in. Geen melding van service dus kinderen erin en in de achteruit. Wat zie ik melding dat er een band niet op spanning is. Dit slaat toch wel alles, met de auto en al naar de balie, de manager erbij geroepen en hem toch wel duidelijk gemaakt dat we nu al de 5e auto hebben gehad en nog niet alles goed was (als je goed geteld hebt waren het er vier maar dat was ik op dat moment even kwijt). Duizend maal sorry, hij maakte alles in orde en zou zelf een perfecte auto voorrijden. Oke het duurde niet lang of daar komt hij met een geheel nieuwe (6 mile op de teller) aan rijden. Zo zegt hij deze Ford Edge is voor jullie. Hier kan niets mee zijn en ik hoop dat jullie hiermee veel plezier hebben. Natuurlijk nog 10 keer sorry en een hand maar we konden na 1 uurtje auto’s testen weg.

Of dit nu aan Dollar ligt of niet weet ik niet. We hebben voor het eerst Dollar en het valt wel op natuurlijk. Maar goed wij met de zeer nieuw ruikende auto verder op pad. We wilde even naar de outlet (Premium voor de kenners). Voor mij wilde ik nog een pet hebben en we wilde nog wat halen bij Bath & Body Works voor in de douche en voor de handen. We hebben onze nieuwe auto maar even binnen gezet in de overdekte parkeer garage en wij op naar de winkels. Toch weer meer gekocht dat we dachten, kinderen Converse schoenen en Nieck een zonnebril. Zelf slaagde ik voor zelfs 2 petten bij Tommy Hilfiger. Je weet wel zo’n aanbieding 2e pet voor de helft van de prijs. Waar we ook liepen maar in de Premium outlet is geen Bath & Body Works (foutje van ons) dus op nog even naar de Prime outlet. Hier moest hij dan wel zeker zijn. Net toen we weg wilde begon er een buitje zijn water naar beneden te storten. Een plensbui alles stond even blank. We hebben maar even onder een dakje staan schuilen anders waren we nat tot op de huid. Helemaal naar de auto lopen kon net niet omdat niet alles overdekt is. Dus wachten, de buitjes duren nooit lang en ook deze keer was dit niet zo. We zijn onderweg naar Prime eerst even bij Publix binnen, dit is een soort Albert Heijn, maar dan wat groter. Hier lekker brood gekocht voor tussen de middag en nog wat andere kleine zaken. Toen door naar Prime. Alweer een dikke bui, en ook nog alle parkeerplaatsen vol. De verste nog niet maar in deze bui loop je dat niet. Dus Petra eruit en zoeken naar de winkel. Ze kon deze in eerste instantie niet vinden, even gewacht en een parkeerplaats gezocht en we zijn met z’n allen gaan zoeken. Uiteindelijk wel gevonden en de nodige zaken gekocht. Verder in de outlet niet gekeken (komen vast en zeker nog wel eens) meteen naar huis. Thuis meteen wat gegeten en de kinderen doken meteen het zwembad in, tevens even voor het eerst de onderwater camera getest in het zwembad.

Ging allemaal prima. ’s Middags niets meer gedaan dan lui in het huisje geweest en van alles opgeruimd. We hadden Pizza gekocht dus dit aten we ’s avonds, Pizza uit eigen oven. Toetje erna en klaar waren we. Niet lang daarna waren de kinderen alweer zo moe dat ze naar bed zijn gegaan. ’s Avonds nog wat TV gekeken en verhalen schrijven.