Florida zomer 2009

Florida zomer 2009

Disney Magic Kingdom

Dag 3; do 20 aug 09Posted by ronald Fri, August 21, 2009 03:47:58

Het was gelukkig niet zo vroeg dat we wakker waren, 7.00 uur Florida tijd. Vandaag stond op het programma Disney Magic Kingdom. Vooral omdat Nieck nog een foto wilde maken in Disney met een Habbo (internet spelletje) sticker om aan een wedstrijd mee te doen. Dus ’s morgen rustig gaan ontbijten (thuis in de villa). We hadden nog brood van Publix wat prima was. Kan iedereen aanraden om brood bij Publix te halen is echt goed. Na het wassen en aankleden vertrokken naar Disney. Het is van ons uit ongeveer 20 minuten rijden naar Disney dus prima te doen.

Daar aangekomen de auto vooraan geparkeerd na het betalen van het parkeergeld a 12 dollar. Dan met het treintje/wagentje naar de ‘eerste’ ingang en daar met de monorail naar de echte ingang van Magic Kingdom. Je kunt ook met de boot naar de echte ingang maar dat wilde we op de terug weg doen. Daar werdt eerst onze tas gecontroleerd op bommen en vuurwapens (zou niet weten wat ze anders zoeken) en meteen daarna onze van te voren gekochte kaartjes gepakt en in de automaat gedaan om binnen te komen. Dit verliep allemaal prima. Het is zoals altijd druk, maar dit hadden we niet anders verwacht. Door Mainstreet gelopen naar het kasteel en daar verschillende foto’s gemaakt ook voor Nieck.

We hebben verschillende zaken gedaan zoals in de achtbaan Big Thunder Mountain Railroad. Vooral deze wil ik toch even noemen. Hier is Petra namelijk ook in geweest. Voor iemand die absoluut niet in achtbanen wil is dit toch wel een hele overwinning. Toen we eruit kwamen kwam meteen de uitspraak dit doe ik nooit meer. Dit terwijl we nog niet eens over de kop of heel hard zijn gegaan. Maar goed ze is met ons mee geweest en dat is toch al heel wat. Daarnaast ook nog in de Haunted Mansion, Pirates of the Caribbean en verschillende winkeltjes ingeweest.

Tevens ook nog gegeten in Pecos Bill Tale Inn and Café. Natuurlijk fastfood maar goed was niet onaardig. Veel meer (tja het is weinig) hebben we er niet gedaan en rond 14.00 uur weggegaan. Het was ondertussen zeer warm zeg maar gerust heet. Denk zelf boven de 38 graden Celsius en in de zon snel zeer heet. We zijn dus ook op sommige plaatsen goed verbrand. We gingen niet meteen naar huis maar ook nog even langs Disney Downtown. Nieck had gezien dat je hier een eigen StarWars zwaard kan maken en dat was toch wel een wens. Ondanks de hitte toch maar even heen gereden nadat we met de boot terug naar de parkeerplaats zijn gevaren.

Na even zoeken in verschillende winkeltjes eindelijk gevonden en een zwaard gemaakt. Ellen moest Nieck nog een cadeautje geven voor de verjaardag van Nieck dus zij heeft betaald. Na deze winkel niet veel meer gedaan het was echt te warm.

Dus terug naar de auto en naar huis. Voordat we thuis waren nog even langs Publix voor brood en ook nog wat beleg gekocht. Thuis aangekomen zijn we allemaal direct het zwembad in gedoken, heerlijk was dit lekker afkoelen. Hierna een boterhammetje eten en het werd alweer snel donker. Tijdens het schrijven van dit verhaal was het in de verte ook aan het onweren. Heel veel zeg maar bijna continue flitsen, maar geen donder. Het was schijnbaar te ver weg maar zoveel flitsen achter elkaar en continue had ik nog nooit gezien. Verder geen regen (de hele dag) gezien, hopen dat het weer zo blijft al hoe wel het voor mij iets koeler mag.