Florida zomer 2009

Florida zomer 2009

Rustige dag vandaag

Dag 4; vr 21 aug 09Posted by ronald Sat, August 22, 2009 03:40:17

Gisteren actief geweest in Disney dus vandaag weer wat rustig aan gedaan. Dat wil zeggen winkelen en uit eten. We zijn begonnen met een ontbijtje met het brood van de Publix wat nog steeds heerlijk smaakt. Gezien dat de meeste mall’s open zijn vanaf 10.00 uur kunnen we rustig aan doen. Voordat we weg gaan is Nieck nog even gaan zwemmen. Hij vindt dit toch het einde, steeds weer. We wilde eerst naar de Mall at Millennia, ik ben op zoek naar een mapje van aluminium waarin alle CC en mijn rijbewijs in passen.

In Nederland had ik deze al gezien op internet maar nergens in een winkel. Dus op zoek in Florida. We reden zoals gezegd naar de Mall at Millennia. Dit is een wat luxere mall maar wel heel prettig winkelen. Veel merken winkels (sommige niet te betalen althans voor ons) en ook verschillende ‘normale’ winkels. Na een tijdje kijken kwamen in een winkel die Brookstone heet. Deze is ook in de Florida Mall (vlakbij de Foot Court). In deze winkel hebben ze allerlei leuke elektronische hebbe dingetjes. En wat vonden we daar ook de aluminium CC houders, in allerlei kleuren. Petra wilde ook een dus meteen twee gekocht. Geluk was ook nog dat ze zeker voor de helft in prijs waren ten opzichte van Nederland. Dat was snel geregeld. Ons rondje nog afgemaakt in de mall vertrokken we naar de Florida Mall. Vooral de kinderen vinden het leuk om hier doorheen te wandelen. Voordat we bij de Florida Mall komen rijden we langs CompUSA. Dit is een computer winkel op dezelfde weg als de Florida Mall. Hier had ik in een advertentie gezien dat ze een harde schijf hadden voor 60 dollar. Dit is een externe harde schijf van 320GB. Dit is altijd nog veel goedkoper dan in Nederland. Helaas hadden ze deze niet op voorraad. Dit gebeurd mij wel vaker in deze winkel, maar ja je kunt het proberen. Dus snel weer weg en naar de Florida Mall. Eerst gingen we wat eten in de Food Court. We vinden het allemaal om chinees te eten, je kunt dan kiezen voor rijst of bami en daarbij 2 soorten vlees. Vooral de stukjes kip met een korstje van deeg (sinasappel smaak) is bijzonder lekker. We kopen dan 2 porties voor ons vieren dat is meer dan genoeg (dus we delen met z’n tweeën een portie). Na het eten zijn we door de mall gelopen. In verschillende winkels geweest echter weinig gekocht. Natuurlijk komen we ook langs Petra haar favoriete nagel styling winkel. Dus Petra naar binnen en een afspraak gemaakt voor 3 september. Zo kan ze met nieuwe nagels weer naar Nederland komen. Verder nog wat rond gekeken in de mall en toen vertrokken richting huis. Nog even langs Best Buy, ligt ook op dezelfde weg.

Hier ook gekeken voor een harde schijf, maar hier ook geen aanbiedingen. Dus verder richting huis. Iets verder op de US 192 dan waar wij moeten afslaan ligt nog een Nike outlet store. Hier ook nog even gekeken voor Nieck. Hij wilde nog wat korte broeken hebben, maar helaas niets bijzonder gevonden. We bleven dus met lege handen zitten. Nu echt naar huis. De lucht begon te betrekken met donkere donder wolken en in de verte was het al aan het onweren. ’s Avonds wilde we uit eten. Had zelf al wat in gedachte en daar zijn we ook heen gereden. Om de weg erheen nog even langs Super Target, en zie daar toevallig hadden ze daar wel een harde schijf 320GB voor dezelfde prijs. Dus deze maar even gekocht. Eten gingen we bij Lone-Star.

Een Texaans restaurant met veel steaks dus. Daar aangekomen was het al redelijk druk Gelukkig kregen we wel meteen een tafel en twee emmers pel pinda’s.

We bestelde vooraf een Texas Rose. Een ui in reepjes gesneden en dan gedoopt in beslag en dan in de frituur. Daarbij krijg je dan een sausje om ze in te dopen. Die ui waren we gewend vanuit Outback, hier heet hij de Blooming Onion. Deze ging dus geheel op.

Ondertussen bestelde we de rest van het eten. Nieck had een Cheese Burger, Ellen een stuk Zalm en Petra en ik een Cajun Stake Ribeye. Alles vonden we heerlijk, zeker de Ribeye, deze was zeer mals en smaakte prima.

Natuurlijk was alles weer veel te veel, maar goed dat zijn we hier wel gewend. Geen nagerecht daar is geen plaats voor.