Florida zomer 2009

Florida zomer 2009

Disney Hollywood Studio

Dag 7; ma 24 aug 09Posted by ronald Tue, August 25, 2009 03:56:46

Kwart over zeven stonden we alweer naast het bed. Tja het blijft wennen de 6 uur later dan in Nederland. Vandaag willen we naar Disney’s Hollywood Studios. We kunnen rustig weer thuis ontbijten, wassen en aankleden. Rond 8.30 uur zitten we in de auto naar Disney. Onderweg zagen we al enkele donkere wolken. Maar daar trokken we ons nu niets van aan en zijn we gewoon doorgereden. Aangekomen bij de parkeerplaats eerst natuurlijk weer 12 dollar betalen. Ook deze keer stonden we weer vrij vooraan. Toch was dit iets verder en gingen we met het treintje naar de ingang.

Petra sloot zoals gewoonlijk weer in de rij aan voor de tassen controle. Ook deze keer had ze geen wapens en bommen bij zich.

We konden weer netjes naar binnen en zijn eerst naar Star Tours gelopen. Dit is een attractie met als thema Star Wars, dus echt iets voor Nieck en mijzelf. Heel leuk om te doen.

Weer buiten gekomen begon een show over Jedi leerlingen. Ze werden getraind in vechten met een lichtzwaard en moesten daarna vechten tegen Darth Vader.

Na deze show zijn we doorgelopen naar Muppet Vision 3D. Een 3D film over de Muppets met ook nog echte Muppets door het beeld heen. Heel leuk gemaakt. Van hieruit zijn we naar Indiana Jones, Epic Stunt Spectacular, gegaan. Een real stuntshow rond Indiana Jones. Natuurlijk veel vechten vallen en vuur.

Het was alweer na 12.00 uur dus besloten we maar wat te gaan eten. We wilde bij Sci-Fi Dine-In Theater te gaan eten maar dat werd niets. Tot buiten stond men te wachten.

Dus we zijn doorgelopen naar ABC Commissary. Een afhaal restaurant met Friet, Hamburgers, Salades etc. Het was hier ook druk maar alles ging vrij snel en er was ook zeker een plaatsje te vinden. Het eten was op dus op naar The Great Movie Ride. Hier ga je met een wagentje door verschillende kamers/hallen met allemaal beroemde filmhelden in een specifieke filmsetting. Vanuit hier lopen we naar de theatershow Belle en het beest. Een show rond zang en dans over het verhaal van Belle en het beest.

Dit theater ligt direct naast The Twilight Zone Tower of Terror. Petra wilde na even rustig praten uiteindelijk wel mee in deze attractie. Gelukkig konden we zo doorlopen en waren we al meteen binnen.

Je komt eerst in een kamer waar je verteld wordt wat met het Hotel vroegen is gebeurd. Daarna mag je doorlopen naar de lift. Hier ga je met ongeveer 16 personen in en je moet in een stoeltje zitten (je moet je vastmaken met een veiligheidsriem) en gaat het geheel rijden nadat je eerst een paar verdiepingen omhoog bent gegaan. Nog niets aan de hand. Daarna kom je in een paar ruimtes waar een aantal spoken nog wonen waarna je weer in een lift komt. Deze gaat ineens omlaag schiet en stop, daarna met hoge snelheid weer omhoog. Dit herhaald zich een aantal keer zodat goed door elkaar geschud bent. De meeste dames moeten hierbij aardig gillen want het is gedeeltelijk donker en je ziet niet wat er gebeurd. Petra vond er in ieder geval niets aan en zal ook dit nooooooit meer doen. Ze komt trillend eruit. Maar ik moet zeggen een hele prestatie voor haar vooral als je nooit in dit soort dingen wilt. Snel maar even een kopje koffie genomen en even op adem gekomen.

We wilde doorlopen naar de achtbaan Rock ‘n’ Roller Coaster maar daar aangekomen stond er een rij van meer dan 40 minuten. Dus niet, het begon ook te regenen en we zijn maar even gaan schuilen bij een toilet. Maar goed ook want de bui was echt een bui, het kwam met bakken eruit. Het duurde toch wel ongeveer een half uur. Daarna weer helemaal droog en de zon scheen ook weer. Het was ondertussen 16.30 uur en we zijn richting huis gegaan nadat we verschillende winkeltjes nog gezien hebben in het park. Onderweg nog maar even getankt, dat was nu echt wel nodig. Er ging 50 liter in en kosten per liter ongeveer 0,47 euro. Ja je leest het goed 47 eurocent per liter. Dat is nog eens leuk tanken. Thuis aangekomen nog even gezwommen waarna we zijn gaan eten bij Cracker Barrel. Hier kan je goed eten tegen een hele schappelijke prijs. Deze keer waren we met z’n vieren inclusief tip 40 dollar kwijt. Dit terwijl ik een toch een Steak heb gehad. Tegen 20.30 uur waren we weer thuis.