Florida zomer 2009

Florida zomer 2009

Typhoon Lagoon

Dag 9; wo 26 aug 09Posted by ronald Thu, August 27, 2009 03:03:36

Vandaag doet mijn Mastercard CC het weer. Gelukkig maar, maximaal 14 transacties per dag en dan weer wachten tot de volgende dag. Niet erg als je het van te voren weet. Het is weer het oude verhaaltje ’s morgens, iets na 7.00 uur op een boterhammetje en een Poptart voor de kinderen. Tegen 9.30 uur vertrokken we naar Typhoon Lagoon, een Disney water park. De lucht was lichtelijk bewolkt wat op zich eigenlijk niet verkeerd was. Verbranden we ook niet direct zo. Thuis hebben ons natuurlijk uitgebreid ingesmeerd. De meeste parken binnen Disney staan heel goed aangegeven behalve Typhoon Lagoon. Dus goed opletten, ik had het al eerder gezien het ligt vlakbij Downtown Disney. Richting parkeerplaats gereden en we zitten al klaar met de 12 dollar voor het parkeren. Maar wat blijkt we hoeven niets te betalen, net zoals bij Downtown Disney is hier parkeren gratis. Oke dat begint goed. We zijn niet de eerste maar wel net voor 10.00 uur ter plaatse. Volgens internet zou het park 10.00 uur open gaan, maar we zagen toch al veel mensen binnen dus het park moet eerder open zijn gegaan.

We konden nu onze wapen en bommen zo mee naar binnen nemen, geen controle namelijk. Dus geen controle en geen parkeergeld, dat is toch wel even iets anders dan we gewend zijn. Na de ingang op zoek naar een plekje in de schaduw. Even wat verder doorgelopen en snel een plekje gevonden. Je kunt een kluisje huren voor je waardevolle spullen en als je geen handdoeken bij je hebt kan je deze ook huren. Het park bestaat uit een groot bad in het midden omgeven door een riviertje en daar omheen glijbanen, andere attracties, winkeltjes en restaurantjes.

In dit park kan je in tegenstelling tot de grote Disney parken een grote beker kopen en deze voor de rest van de dag gratis vullen. Handig en goedkoop wat je drinkt wat af natuurlijk. We kopen met ons vieren één beker en dan heb je eigenlijk na één rondje al het geld eruit. Wat kan je allemaal doen in het park? Veel zwemmen en glijbanen, snelle, langzame en waar je in een rubber bootje in moet.

In de rivier die om het park gaat kan je met een band, waarop je kan liggen, helemaal rond gaan, de rivier neemt je vanzelf mee. Je hoeft niets te doen je komt vanzelf weer bij je startpunt. Het duurt volgens mij toch wel 20 minuten, lekker relaxen.

De glijbanen moet je ervaren, één was aardig stijl en ging dus heel hard. Het midden van het park is het grote zwembad. Hier komt op de x minuten een enorme golf op je af. De golf is 1,8 meter hoog, neemt af naarmate hij verder in het bad komt maar het is een heel geweld wat op je afkomt. Niet iedereen is dan ook favoriet hiervan en blijven helemaal achter in het bad staan waar de golf dan nog net tot je knieën komt. We hadden ook een tijdje dat het een ‘gewoon’ golfslag bad was zoals we ook wel in Nederland hebben.

Daarnaast kan je ook nog in een apart zoutwater bad snorkelen met vissen en haaien. Hier heb ik mooi mijn onderwater camera kunnen gebruiken.

Tevens kan je hier ook duiken, althans zo stond het aangegeven. Wat blijkt je krijgt een kleine fles op de rug en je moet dan als nog ‘snorkelen’ door het water. Je mag niet duiken. Wat dit voor een nut heeft weet ik niet want het kost 20 dollar. Als je gebruik maakt van een bril en een snorkel is het gratis. Maar goed er werd toch veel gebruik van gemaakt. ’s Middags hebben we weer een Disney menu gehad, hamburger, kipstukjes etc. Een keer moest het grote bad helemaal leeg. Er was melding dat er onweer zou komen. Maar hoe snel de melding ook kwam zo snel ernaar was er ook weer niets aan de hand. Tegen 15.00 uur zijn we weer naar huis gegaan. Tegen de avond zijn we weer naar Crackel Barrel gegaan. We moesten terug voor een horloge van Ellen die we daar eerder gekocht hadden. Het glas was eruit gevallen dus even terug voor een andere. Het bleek dan ook totaal geen probleem te zijn en we kregen meteen een anderen met 100 keer een excuus. Daarna ook meteen daar maar even gegeten. Crackel Barrel is geen bijzonder eten maar het smaakt prima voor heel weinig geld. Vanavond hadden we als voorbeeld 3 volwassen gerechten waaronder ik een 12 onz T-bone steak en één kids menu met drinken (met uiteraard een refill) voor totaal 42 dollar (exclusief tip). Dat zijn toch mooie bedragen. Daarbij is het restaurant leuk aangekleed en bij elke Crackel Barrel is een winkeltje waar vooral de dames graag even snuffelen.