Florida zomer 2009

Florida zomer 2009

SpectroMagic en vuurwerk

Dag 12; za 29 aug 09Posted by ronald Sun, August 30, 2009 20:25:53

Gisteren avond ben ik niet meer toegekomen aan het verslag. We waren laat thuis en zijn meteen naar bed gegaan. Dus nu ’s morgens alsnog het verslag. Gisteren avond waren we nog laat opgebleven voor de start van de Space Shuttle. Deze ging de lucht in om 23.59. We zijn allemaal opgebleven en heb de voorbereidingen gevolgd via de TV.

Verschillende zenders volgde het hele proces tot in elk detail. Tot de laatste 10 minuten wordt een kans afgegeven of de shuttle start of niet deze begon met 50% en steeg naar 80-90% dit vanwege het weer. In de verte kwam een buitje die misschien roet in het eten zou gaan gooien. Maar gelukkig alles ging alles door. Ongeveer 30 seconden na de start zagen wij hem ook in Kissimmee.

Je zag de hele lucht eerst oplichten daarna een streepje licht welke omhoog klom. Op zich een heel indrukwekkend gezicht om dit van dichtbij (eigenlijk nog ver weg) mee te mogen maken. We hebben het gefilmd en wat foto’s gemaakt al hoe wel deze niet zo goed gelukt zijn in het donker. ’s Morgens was weer rond dezelfde tijd dat we wakker werden, zo tussen 7.00 en 7.30 uur. Rustig opgestaan en thuis ontbeten. Daarna nog allerlei winkeltjes bezocht die vooral Petra toch nog graag wilde zien. Er liggen op bijna elke hoek een drogist die ze nog wel even wilde zien. The Home Depot zijn we ook even gaan bezichtigen, volgens mij is dit een kopie van de Hornbach in Nederland.

Er is ook een Aldi hier dus daar ook even naar binnen geweest. Er liggen een paar Flea Market aan de 192 en één daarvan vlak bij ons. Dus daar ook even naar binnen geweest. De Flea Market was niet de moeite waard dus hier gaan we niet meer heen. Nog even langs Walmart voor wat te eten en te drinken en daarna weer naar de villa voor een rondje zwemmen. Tegen 17.00 uur zijn we naar Disney’s Magic Kingdom gereden we wilde de SpectroMagic Parade zien en het vuurwerk ‘Wishes nighttime spectacular’ zien. Toen we aan kwamen was het hele park ‘verkleed’ naar het Halloween, vooral Petra en Ellen vonden dit prachtig.

Eerst nog wat rondgewandeld en in nog verschillende attracties geweest. Er was nog een parade die we niet op de agenda zagen.

Tegen 20.30 uur naar de route gelopen waarlangs de SpectroMagic Parade langs komt. Nou we waren al eigenlijk veel te laat hiervoor alles was al afgezet en propvol. Maar goed uiteindelijk toch wel een redelijk plaatsje gevonden en hier gaan staan wachten. Rond 21.15 kwam de parade dan eindelijk langs. Alle lichten gingen uit en zagen we de wagens in de verte al langskomen. Moet zeggen zag heel mooi uit met heel veel lampjes en kleuren. Het duurde ongeveer 15 minuten tot de laatste wagen voorbij kwam.

Daarna was het wachten op het vuurwerk. Waar je staat is niet zo van belang als je maar een beetje het kasteel in beeld hebt. Het vuurwerk begon exact om 22.00 uur. Een fee vloog vanuit het kasteel naar Future land. Natuurlijk aan een kabel maar in het donker zag je dit niet. Daarna begon het vuurwerk. Zag er allemaal zeer mooi uit. Het vuurwerk draaide om een verhaal over dromen die uitkomen. Ook het vuurwerk duur ongeveer 15 minuten, goed dat we hiervoor terug gekomen zijn.

Na het vuurwerk ging het park dicht dus moest en ging iedereen naar de uitgang. Op zich ging alles redelijk snel met zulke massa’s mensen. We namen de mono rail naar de parkeerplaats Ook dit ging vrij snel, ja we hebben even moeten wachten meer toch. Uiteindelijk met het treintje naar de parkeerplaats en terug naar de villa. Tegen 0.00 uur waren we er.