Florida zomer 2009

Florida zomer 2009

Disney Epcot

Dag 5; za 22 aug 09Posted by ronald Sun, August 23, 2009 04:36:23

Disney’s Epcot staat op het programma. Voor ons geheel nieuw, zijn we nog nooit geweest. Wel natuurlijk van te voren op internet van alles gezien maar eenmaal daar is het toch weer net anders. Rond 7.15 uur zijn we wakker, ik denk de kinderen zelfs eerder. Rustig opgestaan en een boterhammetje gegeten. De kinderen eten bijna altijd Poptarts. Een soort koekje met vulling die je in de broodrooster stopt en dan warm opeet. Dit vinden ze heel lekker. Ze zijn te krijgen in vele verschillende smaken. Hier gaat voor chocolade er doorheen. Petra en ik houden het gewoon bij boterhammen. Rond 8.15 uur wilde we al weg voor postzegels te kopen bij het postkantoor. Vandaar meteen door naar Epcot. Helaas was het postkantoor dicht (dachten wij zie verderop voor het vervolg). Dus meteen maar door naar Epcot. Het is bijna dezelfde weg als naar Magic Kingdom dus we rijden er zo heen. Alweer 12 dollar parkeren betalen, helaas hebben ze hier geen abonnement of zo iets voor. Alleen als je jaarkaarten hebt mag je zo parkeren. Maar goed dit wisten we van te voren natuurlijk. Op de parkeerplaats aangekomen staan we gelukkig weer vrij vooraan. We kunnen lopend naar de ingang (er gaat ook een treintje maar dit duurt langer dan als we lopend erheen gaan). Ook hier wordt zwaar gezocht naar bommen, granaten en geweren, gelukkig wij hadden niets van dat spul bij ons.

Met ons kaartje netjes door de poortjes en we staan binnen. Je kijk dan zo naar Spaceship Earth. Dit is de grote zilveren golf bal.

We lopen eerst naar The Land; Sorion. Best een mooie attractie waarbij je in een stoel zit vrij van de grond en over land, bergen en zee vliegt. Heel mooi gemaakt. Hierna hebben we in het zelfde gebouw ook maar even koffie gedronken.

Vanuit The Land naar Imagination gelopen. Hier naar Honey, I schrunk the Audiance geweest. Een 4D film, die we als eens eerder hadden gezien. Volgens mij was dit in Universal maar zeker ben ik niet. Maar zeker leuk om nog eens te zien. Van hieruit naar Nemo, viel wat tegen ten opzichte van de andere attracties.

Als je vanuit dit gebouw verder loopt kom je uit waar verschillende landen zeg maar gedemonstreerd worden. Vooral in voedsel, drank en souvenirs. Maar ook zijn de gebouwen natuurlijk gemaakte in de specifieke land stijl. De volgende landen kom je tegen als je rond het meertje loopt: Canada, United Kingdom, Frankrijk, Marokko, Japan, Amerika, Italie, Duitsland, Noorwegen, China en Mexico. Tevens kom je nog een Outpost tegen.

We hebben alle landen min of meer goed bekeken. Toen we ongeveer 3 kwart gehad hadden kwamen er zware buien in beeld. We besloten de landen verder af te maken, afhankelijk van de snelheid dat de buien zouden komen en de rest voor vandaag zo te laten. Het was ook al rond 13.00 uur en heel warm. We missen dus vooral Test Track en Mission Space. Maar ook voor beide stond een wachttijd van meer dan een uur en dat is heel lang. We waren net bij de auto of het begon al langzaam te regenen. Dus weer terug naar de Villa. Onderweg hebben we nog even een broodje gegeten bij Subway, altijd heerlijk. We moesten ook nog even langs het postkantoor. Eigenlijk zou deze al om 14.00 uur dicht zijn (stond op de deur) maar daar aangekomen is Petra toch maar naar binnen gelopen. Kort daarna komt ze mij ophalen. Het bleek wel een postkantoor te zijn met voornamelijk loketjes voor postbussen, een automaat voor postzegels en dat was het zo ongeveer. Blijkt dat de deur zowat de gehele dag open staat. Viel dat even tegen als je een gewoon postkantoor verwacht waar iemand achter een balie je kan helpen. Maag goed we kunnen hier postzegels krijgen met onze CC. Je geeft aan wat je wilt en uiteindelijk komen de postzegels per 5 uit de automaat te rollen. Bleek dus dat we vanmorgen ook postzegels hadden kunnen krijgen. De rest van de middag hebben we bij de villa gezeten in en rond het zwembad.

Rond 18.30 uur zijn we naar Mimi’s Café gereden en hebben daar heerlijk gegeten. Mimi’s is voor ons geen onbekende we zijn er al verschillende keren geweest en altijd lekker eten gehad. Je krijgt hier vooral lekker worteltjes cake vooraf bij het eten. Deze kan je ook apart kopen wat we ook weer gedaan hebben. Het was alweer donker toen we naar huis zijn gereden.