Florida zomer 2009

Florida zomer 2009

Blizard Beach en Down Town Disney

Dag 14; ma 31 aug 09Posted by ronald Tue, September 01, 2009 03:47:06

Blizard Beach staat vandaag op het programma. We staan zoals gewoonlijk tussen 7.00 en 7.30 uur op. We genieten van ons ontbijtje en wassen en kleden ons langzaam aan. Blizard Beach gaat pas om 10.00 uur open dus we hoeven ons niet te haasten. Gezien dat Typhoon Lagoon ook eerder dan 10.00 uur open was zijn we toch wat vroeger vertrokken. Als je eerder in het park bent kan je een mooi plaatsje uitzoeken. We reden erheen en aangekomen bij de parkeerplaats stonden we vooraan. Ook deze parkeerplaats is gratis net zo als Typhoon Lagoon. Zelfs op deze parkeerplaats werd je niet naar je plaats gewezen dus kan je staan waar maar iets vrij is. We stonden 15 minuten te vroeg voor de poort dus wachten. Dit duurde echter maar een paar minuten en we mochten er eerder in. We konden wel het park in maar we kwamen niet verder dan de handdoeken en kluisje verhuur.

Je kon niet naar de zit-lig plaatsen of naar het water lopen. Dit ging echt pas om 10.00 uur open. Zoals het hoort stormde we met z’n allen 10.00 uur naar binnen. Echt veel mensen waren er nog niet zodat we allemaal een plaats konden krijgen die we maar wilden. Wij hadden een plaats onder een open sneeuwhut (althans dat moest het voorstellen volgens mij) dus schaduw genoeg. Als eerste zijn we in de Cross Country Creeck geweest.

Dit riviertje gaat in een rustig gangetje rond het hele park. Daar waren we zeker 30 minuten mee bezig. Tevens hadden we eerst weer een beker gekocht die we de hele dag gratis opnieuw mochten vullen. Helaas hadden we de beker van Typhoon Lagoon niet mee want dan hoefden we alleen een stikker van vandaag te kopen (is 4 dollar goedkoper), maar goed dit wisten we niet. Van deze beker hebben we ook vandaag weer veelvuldig gebruik van gemaakt. Het was warm dus drinken deden we bijna de gehele dag. Na de Cross Country Creeck zijn Nieck en ik via de stoeltjes lift naar boven gegaan waar alle grote glijbanen starten. Alleen de steilste hadden we niet gedaan. Nieck durfde niet geheel en om hem dan alleen te laten staan vond ik ook niets.

Dus de glijbaan ernaast, Slush Gusher. Zal niet alle glijbanen gaan opnoemen maar we hebben ze bijna allemaal gehad. Natuurlijk ook het grote zwembad, dit is een golfslagbad waarbij je ook een zwemband mag gebruiken.

Rond een uur of 12 zijn we wat gaan eten. Ook hier het gebruikelijke eten zoals overal binnen Disney. Toen we op een gegeven ogenblik wat te drinken zaten kwam er een familie langs, die nog een plaatsje zochten. We hadden 4 ligstoelen in gebruik, maar we gebruiken er niet meer dan twee. Dus we boden aan dat ze de twee mochten gebruiken. Echter dit vonden ze niet nodig en namen een aantal zitstoelen naast ons. Ze begonnen Nederlands te praten, en wij dus meteen in het Nederlands richting hun. Wat blijkt nu het is familie die we via het Floridatips forum kennen. Het zijn de fam. Erkens (batida0902 op het forum) en ze komen ook nog vlak bij ons uit de buurt. We hadden elkaar op het forum gesproken en komen mekaar hier tegen, dat is nog eens toeval. Natuurlijk hebben we elkaar wat te vertellen, maar zwemmen was toch zeker de hoofdzaak.

Rond 16.00 uur zijn we uit het park gegaan. Ellen wilde nog een ‘verse’ parel kopen. Je mag dan een Oester uitzoeken en de parel die erin zit mag je hebben (na betaling natuurlijk). Dus Ellen zocht er één uit en er kwam een iets gekleurde parel uit. Volgens de dame een zeldzame met een waarde van ronde 80 dollar. Je koopt hem voor 16 dollar dus dat is mooi meegenomen. Tenminste als je echt dat bedrag zou krijgen. Maar goed daar gaat het niet om. Ellen zocht nog een zilveren hangertje erbij waar de parel aan komt zodat ze hem aan een ketting kan hagen.

Van hieruit zijn we nog even langs Down Town Disney gereden om de laatste winkeltjes te bekijken, dit hadden we nog niet gedaan. We zagen vooral de Legowinkel, een Zeepwinkel en Cristalwinkel. Verder niets gekocht (hoe kan dat nu?).

Na Down Town Disney zijn we eten bij Lone-Star. Hier zijn we al eens eerder geweest en dat was ons wel zeer goed bevallen. Dus vandaag weer. Ook nu weer prima eten. Er kwam ondertussen een zeer grote bui onweer opzetten dus we zijn aansluitend naar huis gegaan. Thuis aangekomen begon het onweer goed los te komen. Na een uur begon het weer langzaam te minderen. Het had ondertussen wel hard geregend, maar dat is weer eens goed voor alle planten en het koelt weer iets af, niet onbelangrijk.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Esther Wed, September 02, 2009 04:35:02

Heyyy,

zeker leuk dat we jullie getroffen hebben en we komen er maar niet over uit wat voor een toeval dit is, hihi. Als ik maandag de kids naar school breng ( ik moet er eigenlijk nog niet aan denken zeg pffff) en ik kom meester Close tegen dan zal ik zeer zeker de groeten doen.

Groet Esther

Posted by ronald Wed, September 02, 2009 01:00:23

Hé Ronald tuurlijk hebben we pinda's gehad en een lekkere steak.

Posted by Ronald Tue, September 01, 2009 16:54:08

Een mooie parel van $ 80, dat is een mooie vangst.

Eh Lonestar, dus lekker aan de pinda's gezeten ?

Gr. Ronald

Posted by ronald Tue, September 01, 2009 14:42:04

Robert-Jan, in Typhoon was ik wat roder, nu extra goed en vaak ingesmeerd helpt toch wel. En natuurlijk bewust steeds de schaduw opzoeken.

Posted by MattRob (Robert-Jan) Tue, September 01, 2009 09:39:53

Lekker dagje weer zeg. Zeker die waterparken van Disney zijn geweldig. Ik zie op de foto gelukkig geen roodverbrande gezichten/ledematen. Daar hadden wij nogal eens last van. Er wordt duidelijk goed gesmeerd bij jullie ;-) !

En grappig dat je mede-forummers tegenkomt. Dus op hun verslag kunnen we dadelijk hetzelfde lezen ! Veel plezier weer !